Bakom centerpartiets gröna fasad

Centerpartiet skryter på affischer på stan att dom är alliansens gröna röst. Den främsta meriten skulle väl då vara att centerpartisten och miljöministern Andreas Carlgren nyligen har fått Miljöförbundet Jordens Vänners Greenwash-pris för mest vilseledande miljöargument.

Centerpartiet har också en del annat på sitt samvete, som kan beskådas på den här bilden

Och sen dess har centerpartiet slagit till igen med nya subventioner till bilismen, vilket vi kommenterade på den här sidan för några veckor sen. Även MJV har kommenterat. Liksom Volvoarbetaren Lars Henriksson som i GP dömde ut centerpartiets knäfall för billobbyn, som bara skulle fördröja den nödvändiga omställningen och göra den kommande krisen svårare.

I Alternativ Stad är vi inga partipolitiker som automatiskt dömer ut förslag för att dom kommer från ”fel” parti. Vi tycker det var bra att alliansen beslutade om spårvägar i innerstan, och vi tycker det är bra att en falang inom moderaterna engagerar sig för tätare stad (även om de tyvärr inte tycks ha hela partiet med sig). Vi tycker också det är bra att sossarna har gått med på folkomröstning om Förbifarten och engagerar sig för fler t-banelinjer. Bra förslag ska stödjas, varifrån de än kommer.

Däremot har vi inget till övers för dåliga förslag med falsk miljöfernissa.

Fler elaka centerpartiaffischer kan laddas ner härifrånhärifrånhärifrån och härifrån.