Bryggargatan

Det ganska nybildade Alternativ Stad flyttade in i en f.d. butik i ett rivningshus på Bryggargatan, dåtidens porr- och bordelldistrikt:

Eller i uppsnyggat skick:

Lokalen var på ungefär 30 kvm så det var lite svårt att ha större möten där.

Men ett femtital personer kunde man i alla fall klämma ihop. Större möten hölls på Moderna Museet, sedermera Moderna Museets filial nere vid vattnet. Bakom själva butiken fanns ett litet krypin för stencilapparat och kokplatta.

En vacker dag var det någon som knackade hål i väggen bakåt och upptäckte en jättestor lagerlokal som uppenbarligen hade använts av PUB nån gång på 30-talet. Stockholms stad, som ägde huset, sade sig efter att ha konsulterat ritningarna inte känna till någon sådan lagerlokal men fattade misstankar och inspekterade. Det var tydligen fråga om ett svartbygge från sekelskiftet 1900. I alla fall slog dom till och lät oss hyra för en svinaktig summa på ca 1.500 i kvartalet vilket var mycket på den tiden.

I denna lokal uthärdade vi i tio år, trots att vattnet efterhand steg i den källarlokal som också hörde till. Här höll vi våra måndagsmöten och här träffades arbetsgrupper. Stundom var det emellertid så kallt att vi tvingades hålla till på en vind på parallellgatan Gamla Bro.

1980 var det emellertid slut, för då skulle huset renoveras.