Lady Justice och annat aktuellt

På fredag, 6 okt, är du välkommen till en ny festlig och viktig aktion. Med hjälp av en tio meter hög uppblåsbar fransk Lady Justice ska vi tillsammans med Jordens Vänners företagsgrupp och ett internationellt rättvisenätverk, där Jordens Vänner ingår, slå ett slag för att EU antar en lag som bl a ska se till att storföretagen följer klimatmålen och mänskliga rättigheter. Plats: Norrmalmstorg. Tid: 11-14. Men kom gärna tidigare och var med att blåsa upp och få den den väldiga statyn.på plats.

+ Den 4-5 nov har Jordens Vänner sitt höstmöte i Göteborg, som bl a tar upp företagsmakten.

+ Den 8 nov kl 18 har vi nästa medlemsmöte. Som vanligt på Café Dynamo, Södermannagatan 38. Även du som inte är medlem än kan titta in.

+ Den 18-19 nov. Fredsmässa på Solidaritetshuset med parollen Fred på Jorden, fred med jorden. Medlemmar i Jordens Vänner driver frågan om nedrustning för välfärd, miljö och klimat. Vi är där med bokbord bl a. Den prisade dokumentären ”På Hwitfeldtska bodde vi” om Göteborgshändelserna 1901 visas.

+ Den 9 dec är vi med på ett klimatmöte i Immanuelskyrkan i anslutning till FN:s COP28-möte. Vi har en workshop som knyter an till Skeppsbrokampanjen och behovet att också av klimatskäl minska bilismens dominans i innerstäderna.